Ehdokas 129

Olen Tomi Henrik Virkki, helsinkiläinen ja suomalainen.

Haluan järkeviä ratkaisuja maamme tulevaisuuteen.

Aidosti toimiva Suomi kaikille – autoilevan ihmisen näkökulma huomioiden.

Olen syntyperäinen helsinkiläinen, koulutukseltani autoinsinööri ja toiminut autoalan tuote-, markkinointi- ja viestintätehtävissä yli 30 vuotta. Asun perheineni Puistolassa ja harrastuksiani ovat mm. ulkoilu koiran kanssa, musiikin kuuntelu ja soittaminen, kirjoittaminen ja vanhat ajoneuvot, lähinnä autot ja moottoripyörät, sekä kaikenlainen rakentaminen terassista omakotitaloon.

Kiinnostukseni politiikkaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina, koska alkoi tuntua siltä, että tavallinen kansalainen on jäänyt päätöksenteon ulkopuolelle.

Miksi ehdokkaaksi?

Olen viime vuosiin saakka jotenkin vieroksunut politiikkaa. Koko homma on tuntunut siltä, että tavallinen kansalainen on vain pelinappula. Kabinetteja, saunailtoja, pikku lahjoja ja vakaata ideologiaa. Sisäpiirin suunnitelmia. Valmiiksi päätettyjä hankkeita. ”Ei siltä kansalta kannata mitään kysyä, kun ei ne ymmärrä”. Tosiasioiden piilottelua. Huimaa yhteisen rahan käyttöä. Aitoa valehteluakin. Oma etu edellä. Ei nappaa mulle!

Siinä varmaan monen muunkin perusfiilikset poliitikoista ja politiikasta.  Mutta kun Liike Nyt perustettiin tekemään politiikkaa uudella ja erilaisella tavalla, asia alkoikin kiinnostaa. Pääteemana kun oli se, että kaikki halukkaat pääsevät sanomaan mielipiteensä -keskustelemaan.  Tekemään yhdessä päätöksiä – aidosti järkeviä päätöksiä, joissa vanhat ideologiat eivät ole esteenä.

Suomessa tuhotaan vimmalla vanhoja hienoja juttuja – lentokentistä vanhoihin rakennuksiin ja ulkoilualueisiin. Lyhytnäköinen ”vihreä” liikennesuunnittelu tekee kaupunkien keskustan liiketiloista autioita ja jumiutuva liikenne vain lisää päästöjä. Rahaa kuluu huimasti, ja ongelmat ratkaistaan ottamalla lisää lainaa.

Työvoimapulakin näyttää lähinnä halpatyövoimapulalta, koska hyvin koulutettuja työttömiä, jotka aidosti haluaisivat töihin on tuhansittain. Varsinkin yli 55-vuotiaiden kohdalla ikäsyrjintä on näkyvää ja tuntuvaa.

Näille asioille olisi saatava selkeä suunnanmuutos.

Minä ja kuka tahansa järkevä ihminen voi siis tulla siihen tulokseen, että on nyt oltava aktiivinen, jos ei halua olla vain osa laumaa, jonka elämästä, hyvinvoinnista ja ympäristöstä muut päättävät.

NYT TOIMITAAN – siis äänestämään – 129!

%d bloggaajaa tykkää tästä: