Blogi

Kirjoituksia eri teemoista.

Järkeviä päätöksiä?

Helsingissä viime aikoina on tuntunut lisääntyvän ideologiaan perustuvien päätösten tekeminen ja suoranainen läpi runttaaminen. Faktat, vaikutukset ja kaupunkilaisten mielipiteet jäävät taka-alalle.

Vihervasemmiston kattoteemaan on myös kuulunut luonnon arvostaminen. Helsingissä sitä ei kuitenkaan ole havaittavissa. Lähinnä näyttää siltä, että liito-oravat ja monet muut luontokappaleet ovat esteitä, jotka on nopeasti raivattava betonirakentamisen tieltä. Esimerkiksi kaatamalla ”vahingossa” niiden asuinalueena olleen metsäalueen.

Vihreän ideologian mukaisesti myös autoilijat ovat ”pahiksia” ja siksi moottoriajoneuvoliikennettä ja pysäköintiä on pyritty hankaloittamaan varsinkin kantakaupungissa ja nyt suunnitelmien mukaan myös tuloväylillä. Nämä toimet eivät varmaankaan elävöitä jo nyt hiipuvaa ja autioituvaa Helsingin keskustaa. Onko tavoitteena pyöräilykaupunki, jossa entiset liiketilat ovat täynnä kirpputoreja?

Vastaavia lainsuojattomia ovat myös ilmassa pörräävät lentokoneet ja varsinkin pienkoneet, joita lyhytnäköisesti pidetään vain parempiosaisten leluina. Niinpä historiallinen Malmin lentokenttäkin on päätetty rakentaa betonilähiöiksi, hinnalla millä hyvänsä. Ja se hinta olisi varmasti historiallisen suuri jo pelkästään maaperän valmisteluun käytetyssä rahassa mitattuna. Historia- ja luontoarvot sekä lentokentän alueen yritystoiminta ovat sitten vielä oma lukunsa. Surkuhupaisana ja varoittavana malliesimerkkinä tulevasta on Vantaalla entisen Keimolan moottoriradan torni, joka yksinään seisoo asuinalueen keskellä ja kaiuttimista voi kuunnella ”nostalgisia kilpa-autojen ääniä”!

Raitiovaunu on myös yksi vihreiden suosikeista. Se ei haittaa, että se on hidas, metallipyörineen aika meluisakin ja todella kallis kisko-, silta-, pysäkki- ja johdininfroineen. Lisäksi raitiovaunu ei pysty ohittamaan mahdollista tiellä olevaa estettä tai vaihtamaan reittiään, jos sille tulisi tarvetta. Kustannusarvio Helsingille on hieman alle 400 miljoonaa euroa. Ja nämä arvioidut luvut usein jopa kaksinkertaistuvat ennen kuin on valmista. Miksei valittu tilalle lähes sukkasillaan liikkuvaa sähköbussia, jossa on mm. kääntyvät etupyörät? Yhden sähköbussin hinta on alle 500 t€. Ja ajotiekin on jo valmiiksi tehty.

32 miljoonan euron tunneli polkupyöräilijöille! Jostain syystä päätetään kaivaa rautatieaseman kiskojen alta  haasteelliseen savimaahan tunneli polkupyörille. Tunnelin rakentaja on varmaan päätökseen tyytyväinen ja tuskinpa tuostakaan alle 50 miljoonalla selvitään. Kuinkahan moni helsinkiläinen veronmaksaja tulee elinaikanaan tuosta tunnelista pyörällä ajaneeksi?

Järkevää kehitystä?


%d bloggaajaa tykkää tästä: