Blogi

129 Helsinki

Järkeviä päätöksiä?

Pelkkään ideologiaan perustuvien päätösten tekeminen ja suoranainen läpi runttaaminen on tämän päivän teema. Faktat, vaikutukset ja kansalaisten mielipiteet jäävät taka-alalle.

Vihervasemmiston kattoteemaan on ennen myös kuulunut luonnon arvostaminen. Siitä kyllä puhutaan, mutta kaupunkiympäristöissä, sitä ei kuitenkaan ole havaittavissa. Lähinnä näyttää siltä, että liito-oravat ja monet muut luontokappaleet ovat esteitä, jotka on nopeasti raivattava betonirakentamisen tieltä. Esimerkiksi kaatamalla ”vahingossa” niiden asuinalueena olleita metsäalueita.

Vihreän ideologian mukaisesti myös autoilijat ovat ”pahiksia” ja siksi moottoriajoneuvoliikennettä ja pysäköintiä on pyritty hankaloittamaan varsinkin kaupunkien keskustoissa ja uusien suunnitelmien mukaan myös tuloväylillä. Nämä toimet eivät varmaankaan elävöitä jo nyt hiipuvia ja autioituvia keskusta-alueita. Onko tavoitteena pyöräilykaupunki, jossa entiset liiketilat ovat täynnä kirpputoreja?

Vastaavia lainsuojattomia ovat myös ilmassa pörräävät lentokoneet ja varsinkin pienkoneet, joita lyhytnäköisesti pidetään vain parempiosaisten leluina. Niinpä historiallinen Malmin lentokenttäkin on päätetty rakentaa betonilähiöiksi, hinnalla millä hyvänsä. Ja se hinta olisi varmasti historiallisen suuri jo pelkästään maaperän valmisteluun käytetyssä rahassa mitattuna. Historia- ja luontoarvot sekä lentokentän alueen yritystoiminta ovat sitten vielä oma lukunsa. Surkuhupaisana ja varoittavana malliesimerkkinä tulevasta on Vantaalla entisen Keimolan moottoriradan torni, joka yksinään seisoo asuinalueen keskellä ja kaiuttimista voi kuunnella ”nostalgisia kilpa-autojen ääniä”!

Raitiovaunu on myös yksi vihreiden suosikeista. Ei haittaa, että se on hidas, metallipyörineen aika meluisakin ja todella kallis kisko-, silta-, pysäkki- ja johdininfroineen. Lisäksi raitiovaunu ei pysty ohittamaan mahdollista tiellä olevaa estettä tai vaihtamaan reittiään, jos sille tulisi tarvetta. Kustannusarviot liikkuvat miljardiluokassa. Miksei valittu tilalle lähes sukkasillaan liikkuvaa sähköbussia, jossa on mm. kääntyvät etupyörät? Yhden sähköbussin hinta on alle 500 t€. Ja ajotiekin on jo valmiiksi tehty.

Järkevää kehitystä?

Kun homma ei toimi, kannattaa kokeilla jotain erilaista!


%d bloggaajaa tykkää tästä: