Asioita vaan tapahtuu?

Tuntuu siltä, että suurin osa ihmisistä odottaa ja toivoo, että joku tekisi heidän puolestaan jotain tarpeellista tai mielenkiintoista. Moni haluaisi vaikka, että järjestettäisiin luokkakokous tai vastaava tapaaminen. Useimmiten tuloksena onkin lopulta se, että mitään ei tapahdu, koska itse ainakaan ei viitsi asian eteen vaivautua.

Politiikka ja kuntavaalit ovat vähän samantyyppinen juttu. Oman kunnan asiat ovat itselle arjessa lähimpänä, mutta äänestäminen vain helposti jää väliin, kun ei oikein viitsi eikä jaksa. Viime kuntavaaleissa valtakunnallinen äänestysprosentti oli vain 58,9 ja Helsingissäkin vain 61,8 prosenttia, eli siis melkein puolet porukasta antoi toisille vallan tehdä päätöksiä – hyviä tai huonoja.

Äänestäminen ei ole suuri vaiva, mutta sen vaikutus voi olla merkittävä. Silloin voi kehitys mennä siihen suuntaan mihin itsekin sen haluaisi menevän.

Käytä Sinäkin äänesi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: